Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cesta do USA

17. 9. 2014

 Musím říct, že i když let do USA trval nekřesťansky dlouho - v konečném důsledku celkem utekl. Především proto, že jako správní "líbánkáři" jsme si ho dokázali užít, to ostatně můžete vidět ve foto příspěvcích :)

Jak už to tak bývá, s cestováním jsou spojené i ty méně přijemné záležitosti. O čem teď mluvím, je imigrační kontrola. Nejen že jsme čekali asi dvě hodiny než jsme se dostali na řadu, ale také si nás tam přehazovali doslova jako horký brambor. Co se jim trochu nepovedlo, je systém, umožňující prostřednictvím automatů rychlejší příjem, který navíc asi dvakrát spadnul. Takže přecijen nezbývalo, než si najít svého úředníka, který navíc sloužil jak vidno velký přesčas. I povedlo se nám vstoupit do země bez velkých vyptávek, ale co na plat - Velký Bratr si náš už hlídá :)

Po všech těchto patáliích jsme se nechali autobusem odvézt do autopůjčovny, kde jsme si jak na potvoru vystáli další půlhodinovou frontu. Vše ale nabralo správný konec a my jsme se vydali nablískanou Mazdou do našeho hotelu, kde jsme přecijen upadli do spánkového komatu.

A tak se dnes vydáváme za dobrodružstvím po L.A. a musím říct, že se na to už fakt těším.

Z.

 

Dan: Tak já to jen doplním...k mému úžasu se stalo něco, co jsem si myslel, že v takovém státě jako je USA nemůže dojít a ono ejhle... :) Moji ajťáci kolegové mi dají za pravdu... prosím pěkně - imigračnímu úřadu v USA spadl jejich informační systém. Výsledkem bylo, jak už Zuza psala, otrávení úředníci, kteří museli zadávat vše ručně...výborná podívaná, škoda jen, že jsme toho byli součástí...Ale razítko máme, takže dobrý :)

 

Ve fotogalerii se koukněte na naše obžerstvení za letu a jeden postrach, co dorazil do USA...

 

AMERIKO BOJ SE, JSME TU!!! :)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cesta do Ameriky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pár řádků

Renáta,17. 9. 2014 22:49

Ahojky DOBRODRUZI,
myslím na Vás kudy chodím.U nás se pomalu chystáme na kutě a Vy nejspíš relaxujete na prosluněné pláži.No není to úžasné ?Užívejte sluníčka a krásného okolí.Opatrujte se pa pa Renata + pozdrav od táty, Péti a dědy :-)

Hlášení z Kopce

Jitka Merzova,17. 9. 2014 20:09

Moji milí cestovatelé, jsme rádi, že jste v pořádku tam. Večer jsme sledovali letadlo, ráno na psí procházce přišla sms, tak jsem hned vše přeposlala.Večer jsem se u žehlení cítila jako v letadle, úplně jsem cítila tu atmosferu.Místo dobroučkého pití od letušek jsem si dala tu plechovku černého citronu ještě z OL.Tak jsem se trochu namazala.
Odpo mi nešel mail, tak jsem se dotázala táty, jestli mi to zítra v garáži zkontroluje. Tak se tu ještě teď stavil a výsledek teď vidíte. Už zase funguju a můžu s vámi komunikovat. Odpo mi taky volala Renatka a hlásila váš skype. Naše spojení tedy funguje perfektně.
Tak pro dnešek vše, neztraťte se v L.A. Budu se těšit na další pokračování vašich zápisků. Velkou pusu oběma od nás všech - J.J.M.P.F.