Jdi na obsah Jdi na menu
 


Monument Valley

23. 9. 2014

Dnešní den byl opět ve znemení cestování autem. Naše první cesty vedly k  jezeru Lake Powell - obrovské, modře se třpytící modrá hladina, uprostřed jinak vyprahlého prostředí v okolí města Page.

Další zastávka - Mexican Hat, ke kterému se však dalo přiblížit jen kousek, ale i tak nám to stačilo - pro ilustraci Vám postačí fotogalerie. Monument Velley a jeho typické stolovité hory, které každý z nás zná z nejednoho kaledáře či televizního spotu. Vyhlídky jsme měli vskutku krásné, avšak jedna mě zasáhla nejvíce. Kus od naší cílové stanice - Caineville byla nádherná vyhlídka s pohledem na řeku a daleké okolí červených skal....

 

Dnes jsme konečně místo rovných cest okusili a pěkně klikaté cesty skrz červené skály a jednu zvláště klikatou, která navíc stoupala prudce vzhůru! No..... můj žaludek byl na vodě, ale zase ty výhledy byly nenahraditelné. Mimo jiné jsme se stavili i v pár indiánských stáncích. Neobjevili jsme však nic jiného než předražené cetky a málo které podle mě byly opravdu původní, přívěšky Hello Kitty tomu nasvědčovaly.

 

Dnes spíme v malém, ale zato útulném a pěkně vybaveném motýlku uprostřed divočiny :)

 

Toť vše, zase brzy! Z.

 

Daniel: Za sebe se opět budu opakovat ze včerejšího dne - ty pohledy na okolní přírodu z různých vyhlídek a silnic jsou nezapomenutelné. Je toho tolik, že už nevím, kam to ukládat v té hlavě a to jsme asi tak v půlce zhruba.

 

Krajina vskutku úžasné, silnice konečně aspoň trochu točité, za to cesta osamocená - za celý den jsme potkali jen něco málo aut, musím uznat, že je tu docela pusto...a cestování z pouště přes lesy a zpět do pouště a zpět do lesů...výborné ;)

 

Jinak dneska jsem se opět vyznamenal - když jsem šel pro kufr ze schodů k autu, tak jsem hodil pěkněj držkopád na schodech :) Naštestí, že vše přežilo, lehce sedřené koleno, dlaň, zápěstí...na vše ale stačilo extra sladké růžové víno ;)

 

Tak zítra západ slunce v Bryce Canyon, což bude vskutku nezpoměnutelný zážitek... tak dáme pak echo ;)

 

S pánem bohem :)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Monument Valley

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ještě jste schopni?

Jitka Merzova,23. 9. 2014 19:03

Ještě to všechno vnímáte a rozlišujete od sebe?Za chvíli vám to splyne do jedné velké koule zvané Amerika. Až zase doma nad fotkami vám to bude docházet, co a kde jste všechno viděli. Ale takový ten vnitřní pocit se vas bude držet dlouho. To je teda fakt svatební cesta jak se patří.
A po pádu na schodech - kotníky a kolena drží? Už bude doléhat únava z cesty a dojmů, tak se nepřepínejte a raději něco oželte.
Dejte na sebe pozor.Pac a pusu J.J.M.P.F.

To jsou panoramat, mámo ...

Jiří Merz,23. 9. 2014 15:01

Krásné fotky! Jen doufám, že je máte taky z foťáku a nejenom z telefonu, to by byla škoda ... Danku, dnes ti přišel email k tomu problému s ubytováním, když tak dej do cestovky vědět, jak to dopadlo. Mějte se fajn a užívejte si, dokud to jde. Dnes ráno, když jsem jel do práce, tak jsem měl na telefonu pěkných 8 stupňů a lilo jako u konve.
T.

Vskutku nádherné

Renáta,23. 9. 2014 8:55

Ahojky DOBRODRUZI,
musím za sebe říci vskutku nádherné a to jen vidím prostřednictvím Vás na fotodokumentaci. Jo jo polovina vysněné svatební cesty je pomalu za Vámi a Vy se vydáte do další tamní přírodní krajiny. Poté do atrakcemi nabytého Las Vegas. A to bude další nezapomenutelný zážitek, blikající světla, zvuk hrajících automatů a td. NEHRAJTE, ať neprohrajete poslední gatě :-) :-) :-). Tak šťastnou cestu, opatrujte se pa pa pa Renata + pozdrav od táty, Péti, dědy