Jdi na obsah Jdi na menu
 


San Diego

19. 9. 2014

Poslední ráno v Los Angeles vypadalo, že bude úplně normální, avšak nebylo. Při výjezdu z hotelu jsme zjistili, že máme prasklinu na pneumatice. A tak začal pěkný zmatek. Po dvou špatně navigovaných stanic naší autopůjčovny jsme se přecijen vydali do původní půjčovny přes půlku města. V půjčovně jsou naštěstí velice ochotní (aby ne když jsme si zaplatili asistenční službu) a auto nám bez problémů vyměnili. A navíc jsme si solidně polepšili - z malinké Mazdy do luxusně provedeného a prostorného Fordu.

 

Když jsme všechny patálie vyřešili, vydali jsme se na cestu do slíbeného San Diega. Jedním slovem - NÁDHERA. Naší první zastávkou byly Balboa Park. Jedná se o městskou část plnou krásných parků, promenád, fontán a vodotrisků. Mimo jiné zde najdete muzeum umění, konzervatoř, přirodovědné muzeum a jednu z nejlešpích zologických zahrad na světě - na tu bohužel čas nebyl - možná někdy příště :) (ha ha)

 

Další zastávka - Downtown a námořní loď USS Midway. Tady jsme se zdrželi jen chvíli, ale i tak se nám tu moc líbilo. Downtown většinou není moc zajímavé prostředí - tady to však bylo jiné, já bych řekla "učesané".

 

Poslední zastávkou byl ostrov Coronado, kde jsme si opět dopřáli příjemnou procházku na pláži, pokochali se městskými obydlenými čtvrtěmi a nemohli jsme zapomenout na Hotel del Coronado - kdo neví, odehrávaly se v něm některé slavné scény z filmu "Někdo to rád horké". Při projížďce Coronadem jsme si nemohli nevšimnout policejních hlídek, uzavřených ulic a vyvěšených vlajek - zřejmě tu očekávali důležitou návštěvu.

 

Téměř v půl 6 místního času jsme se vydali na dvou a půl hodinovou cestu do Yumu v Arizoně kde jsme teď ubytovaní. Den jsme zakončili nočním koupáním v bazénu a možná Vám bude na otázku "Proč?" stačit, že teplota vzduchu v devět večer je 33 stupňů, slušné ne?

 

Tak snad zase zítra! Z.

 

Dan: Opět pár řádků ode mne :)

dopolední patálie??? - bez komentáře...díky bohu za výměnu auta, polepšení si a nádherné svezení...ale hlavně - má to tempomat, takže na dlouhé rovné úseky dnes po Arizoně jedním slovem pohádka :)

Balboa Park - proč my u nás nemůžeme mít takový pěkný park kousek od centra?

USS Midway - pořád jsem si říkal, co dělá tisíce chlapů na lodi, už to vím...je to hrozně velké a drhnout palubu??? Díky nechci :)

Coronado - rozšiřuji města, ve kterých bych si dovedl předtsvait žít...moc pěkné

Cesta do Yumy - hrozná nuda, ke konci už jen rovina, rovina, rovina, policie, rovina, šerif, rovina atd... :)

 

Dík za čtení a zítra z Tucsonu :)

 

Náhledy fotografií ze složky San Diego

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Detaily?

Jiří Merz,19. 9. 2014 14:37

Hola, cestovatelé, díky za skvělé reportáže, je to skoro jako reality show :-). Ale zajímalo by mě pár věcí:
- jakým autem tedy teď jedete? (typ, případně fotka nebo i více fotek ...)
- jaké tam máte jídlo? Snídáte v hotelu a potom fast food, sámoška nebo restaurace?
- jak jste na tom s komunikací? Anglicky nebo italsky? Mluvíte oba nebo jen jeden? Kdo?
- jsou na vás hodní?
Díky předem za odpovědi!
JM

Re: Detaily?

Zuzana Merzová,20. 9. 2014 1:07

Ahoj dědo,

pár odpovědí na tvé dotazy...
Polepšili jsme si z Mazdy na luxusně provedený Ford focus.
Snídáme zatím na hotelech americkou klasiku, přes den svačíme toasty a Dandas holduje instantním nudlím...a dnes se chystáme na první americkou véču :)
Speakujeme oba dva, já zejména při check-inu, kdy mě Dandas posílá jako návnadu při vyjednávání honneymoon výhod - zatím bez úspěchů :/ Jinak v obchodech a na čerpacích stanicích bývají hodně zvědaví a vyptávají se odkud jsme. S čím Ti tak trochu odpovídám na tvou poslední otázku....

Měj se... Z a D

Hlášení z Kopce

Jitka Merzova,19. 9. 2014 18:29

Je to paráda. Už se těším,, až doma ty fotky ještě okomentujete. Já vím,že bude spousta dalších, a už se na ně těším.
Kdo ví, jestli jste té pneumatice trochu nepomohli? Lepší auto vám moc přeju.Cesta bude ještě dlouhá a většinou rovina,rovina a rovina. Tak si cestou zpívat!
Danieli, chovej se slušně, nekoukej dámám pod sukni. To se nedělá.
My už máme pátek navečer, tak je před námi slastný víkend. Aspoň trošičku pocit dovolené. Tak se těším na další zprávy a odkládám další papír itineráře. Vyfoťte taky třeba nějaký ten nocleh, jestli vám neustlali na slámě.
Pac a pusu J.J.M.P.F.

Jen pár řádků pro Vás mám

Renáta,19. 9. 2014 12:29

Moji drazí DOBRODRUZI,
to by nebylo to správné dobrodružství, kdyby se něco nepodělalo, ale odměnou za ty patálie bylo lepší auto. Kdo ví jakým autem zakončíte svoji cestu po USA, že by limuzínou ? :-) :-) :-) Jinak v ČR se má od pondělí opět ochladit, tak užívejte sluníčka a vysokých teplot. Kochám se fotografiemi a jedním slovem NÁDHERA. Tak že fotit fotit fotit. Opatrujte se, doplňujte tekutiny a v lese hodně dupejte ať odeženete divou zvěř :-) pa pa pa Renata a připojuji pozdrav od táty a Péti