Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sequoia

29. 9. 2014

Dnes jsme měli v plánu jen jediné - Sequoia National Park. Naše rosnička Danek nám předpověděl příjemných 20 - 25 stupňů, ale protože jsme loupáci a ani jednoho nás nenapadlo, že bychom také mohli chodit v horách, oblékli jsme si tričko a kraťasy a směle vyrazili. Docela jsme potom koukali, že nahoře bylo 7 stupňů a lilo jak z konve. Ano počasí nám dnes moc nepřálo, ale ani to tak nevadilo, nasadili jsme bundy, které jsme našli v autě a vyrazili.

 

První zastávkou byl Morro Rock. Vyšlápli jsme asi půl kilometrovou tenkou stezku po již zmíněné skále a dopřáli si tak rozhled po národním parku. Počasí se stále horšilo a horšilo, ale to nás neodradilo k tomu navštívit ještě Crescent Meadow - jednu míli dlouhý okruh okolo půlměsíční louky s pohledem na sequoie. Poslední zastávku jsme udělali u největšího stromu na Zemi s názvem General Sherman Tree. Ve skutečnosti není výškou v metrech tím nejvyšším v národním parku, ale tady se to hodnotí podle objemu a dřeva, které strom obsahuje. V parku byly vidět rozsáhlé stopy po nedávných požárech, takže mohu říci, že déšť pro nás byl víceméně štěstím. Největším zážitkem však byli tři medvědi, které jsme po cestách potkali - každého v jiném místě a v blízkosti téměř 20 m od nás. Myslím, že se nás báli víc než my jich, ale respekt jsme měla i tak dost velký.

 

No..... a zítra poslední zastávka - San Francisco. Z.

 

Daniel: Na mou obhajobu jsem jen četl informace z internetu, a když to přece píšou na internetu, tak to musí být pravda :)

 

Ale jinak mohu říct, že park je to nádhernej...na obchůzce kolem louky bylo slyšet jen jediné - ticho :) No a pak ten strom je sakra velkej... :) Ale vezeme se sebou šišky, takže zasadíme doma a pak budeme mít doma jednu sekvoj :)

 

Díky a čau :)

 

Náhledy fotografií ze složky Sequoia

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Medvědi

Jiří Merz,29. 9. 2014 16:58

Tak ty medvědy vám závidím! Měli jste sebou pepřový sprej a rolničky? Má se prý zvonit, aby o vás věděli a nepřekvapili jste je a ten sprej je prý odežene ... no asi bych tomu zase tak nevěřil. Rozhodně to chtělo teleobjektiv a nějaké fotky zblízka, ale chápu, že je to těžké na nošení a že jste to asi sebou netahali. Jinak moc pěkné fotky (vida jak posloužila bunda ...). Kolik už máte najeto km? A kolik vám ještě zbývá?

Teplotní skok

Renáta,29. 9. 2014 16:17

Ahoj DOBRODRUZI,
tak já myslela, že budete zažívat stále teplíčko a Vy takový teplotní skok, ale nebojte zase se ohřejete u móóóóóře :-). No vidíte, přeci jenom jste potkali šelmu, já bych teda měla strach. Tak hurááááá do cíle a užívat si moře a pláž :-). Pa pa pa Renata s pozdravem od táty, Péti a dědy

Počasí

Jitka Merzova,29. 9. 2014 15:40

To počasí v horách vás trošku připravuje na návrat. I když tady je dnes opět na tričko :) .Teda je nefér, že jste viděli medvědy a já ne. A to jsem chodila s cukrem v kapse a spali jsme skoro v divočině a psali tam na cedulích, jak se chovat, když méďa přijde.A vy hned tři!To mi ++++++++++++++++++++++musíte pak vyprávět+. Ty plusy vam napsal Mikeš, hádám se tu s ním o prostor u počítače.A navíc chce drbat a kouše mě do ruky.Za chvíli mě už sežerou celou. Přijeďte mě zachránit. Pac a pusu J.J.M.P.F.